BOTERBAZEN – de podcast
Een wandelpodcast door het centrum van Oss die je uitnodigt anders naar de stad te kijken.

”Zou er een moment komen waarop je de dingen al zó vaak gezien hebt, dat het je niet meer verwondert? Dat je ogen eraan gewend zijn geraakt en je niet meer echt kijkt?”

Stichting Oss Cultureel presenteert de wandelpodcast Boterbazen. In ongeveer 1 uur wandel je door het centrum van Oss en word je uitgenodigd anders naar de stad te kijken. Het is dus niet je standaard stadswandeling met historische feitjes, maar je wordt meegenomen in een speciaal hiervoor geschreven verhaal over een geheim genootschap in Oss.

Boterbazen de podcast is de blijvende versie van de 3D audio theaterwandeling die we in 2022 maakten. Het verhaal werd toen tot leven gebracht door live elementen op de route en trok meer dan 1400 bezoekers.

Het startpunt van de wandeling is bij de mozaïekbank op het Sint Barbaraplein naast cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Dit is ook het eindpunt van de route.   

In de wandeling wordt duidelijk uitgelegd hoe je moet lopen en waar je moet stilstaan, maar voor de zekerheid kun je hier een plattegrond downloaden zodat je niet verdwaald. Je kunt ook een uitgeprinte versie van het routekaartje ophalen bij ‘De Firma Streek’ schuin tegenover Groene Engel, Kruisstraat 18.

De audio is de luisteren op Spotify en op Soundcloud

       Soundcloud

              Spotify

Vond je het na het luisteren een goede podcast, je helpt ons door ons veel sterren te geven, een goede recensie achter te laten of onze podcast met andere te delen. 

Mocht je ons willen steunen bij het maken van nog meer culturele producties? Dat kan! Doe dan hier een donatie .

Team Boterbazen- de podcast:

Deze podcast werd mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Oss, het VSB-fonds en het Buurtcultuurfonds. Met bijzonder veel dank aan alle Osse inwoners die hun verhaal hebben gedeeld. 


Concept: Stijn van Erp & Marjolein Buijs
Tekst: Stijn van Erp
Muziek en sounddesign: Frans de Visser
Voice-over: Nol de Visser, Anouk van den Berg & Igo Duterloo
Titelsong in de Torenstraat: Jesper Hoekstra & Iris van Nuland
Vormgeving: Lonneke Hoogstede
Pr: Jessica Keijzer-Nab

GRATIS

Mocht je ons willen steunen bij het maken van nog meer culturele producties? Dat kan! Doe dan hier een donatie

Routekaart: klik op deze kaart voor een grotere versie

Soundcloud

Spotify

logo Boterbazen de podcast