Foto met zicht op de maas vanaf de pont

Theaterproductie van Oss Cultureel brengt Osse archeologie en industrie samen op een unieke locatie

Als het Osse stadsgezelschap maakt Oss Cultureel ieder jaar één grote theaterproductie. Het ene jaar in de dorpskernen, het andere jaar in en om het Osse centrum. De grote theaterproductie in het jaar 2024 zal eind september en begin oktober worden gespeeld. Oss Cultureel brengt opnieuw een uniek verhaal en deze keer zal het geïnspireerd zijn op de Osse Vorstengraven.

 “We hebben Oss Cultureel in 2023 gevraagd om mee te werken aan de viering van 20 jaar Vorstengraf. Zij hebben toen een korte voorstelling met jongeren van het Hooghuis gemaakt, als voorbereiding op de productie van 2024. We kijken erg uit naar de voorstellingen volgend jaar. Het Vorstengraf verdient alle aandacht!” Aldus de werkgroep ‘Vorstengraf Oss 20 jaar’.

 De locatie waar de theaterproductie zal plaatsvinden is opnieuw een bijzondere. VOS Logistics heeft een industriële loods ter beschikking gesteld waar met behulp van techniek, decorbouw en tribunes het verhaal tot leven wordt gebracht en het publiek unieke voorstellingen zal gaan beleven. De locatie ligt op een steenworp afstand van het Vorstengraf monument.

 Edwin van Dinther, Business unit manager VOS Logistics, zag direct een mooie samenwerking. “Toen Oss Cultureel ons vroeg als gastheer voor hun theaterproductie van 2024 op het bedrijventerrein Vorstengrafdonk waren wij gelijk enthousiast. Wij zetten ons graag in voor lokale initiatieven in de culturele sector en kijken uit naar het resultaat.”

 Alle voorstellingen van Oss Cultureel komen tot stand door een combinatie van professionals en vrijetijdsspelers. De komende maanden zal er steeds meer bekend worden over het artistieke team en audities.

KAARTVERKOOP

Noteer alvast in je agenda, zodat je er op tijd bij bent. Want op 29 mei gaat de kaartverkoop van start.

VRIJWILLIGER

Wil je zo’n grote productie een keer van achter de schermen meemaken? Je kunt je nog opgeven als vrijwilliger via communicatie@osscultureel.nl 

Wil je zo’n grote productie een keer van achter de schermen meemaken? Je kunt je nog opgeven als vrijwilliger via communicatie@osscultureel.nl 

CREDITS

Credits Trailer: Vidox Media | Vormgeving: Lonneke Hoogstede | In beeld: Isa d’Hulst (actrice), Peter van Nistelrooij (lokaal archeoloog), Richard Jansen (archeoloog). | Beelden van het originele zwaard van de Vorst van Oss zijn gemaakt door New Art – Film in opdracht van Museum Jan Cunen Oss. De theaterproductie De Vorst van Oss wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Oss, VOS Logistics en Museum Jan Cunen.