Foto met zicht op de maas vanaf de pont

TONY
Een ode aan opa

Björn van Duren (22) komt uit Lith, gemeente Oss. Hij is afgestudeerd aan de artiesten opleiding van het ROC Tilburg en is momenteel bezig met zijn afstudeerjaar van de Academie voor Theater op de Fontys Tilburg, opleiding voor Docerend Theatermaker. Björn maakt zijn afstudeer-voorstelling onder de vlag van Oss Cultureel. Met veel plezier begeleiden wij hem in zijn vierde jaar en bieden wij Björn deze stageplek.

Door Björn: “Op het moment ben ik aan het werk aan de voorstelling ‘TONY’. De voorstelling gaat over een oudere man (Tony) met dementie, zijn kleinzoon  en zijn zorgmedewerker. Het is een verhaal over ouderdom en de angst voor eenzaamheid. Een verhaal dat anders is dan dat het lijkt, of is het ….

De voorstelling is geïnspireerd door de film ’the father’ , ‘beau is afraid’ en mijn eigen ervaringen met mijn opa.

Wat de voorstelling speciaal maakt is dat het geen leermoment over dementie is of een verhaal met een les. Het is een verhaal over het hart van een familie. Daarnaast heb ik samengewerkt met twee muzikanten die eigen muziek hebben gecomponeerd voor dit verhaal waardoor de voorstelling nog meeslepender word.

 

Wat ik na mijn studie wil doen is projecten opzetten voor mijn eigen opkomend internationaal theatergezelschap AMBNT Theater Company. Dit gezelschap heb ik opgezet samen met Enrico Ferri, een afgestudeerd Componist van het Fontys. AMBNT is een Interdisciplinair collectief dat nieuwe realistische toneelstukken produceert, waarbij de intimiteit van hedendaags theater wordt gecombineerd met de meeslepende ervaring van cinema.  Ik wil graag de passie voor de kunsten in nederland en over de gehele wereld aanwakkeren.”

Kaartjes voor de voorstelling kunnen worden gereserveerd via het emailadres:  ambnt.theater@hotmail.com

 

 

Voorstelling

Kaartjes voor de voorstelling kunnen worden gereserveerd via het emailadres:  ambnt.theater@hotmail.com

“Oss Cultureel brengt mij een open werkplek waar ik mij als theatermaker in mag en kan ontwikkelen. Ik krijg hier veel handvatten om te leren hoe ik een eigen theatraalproduct opzet, promoot en financieel ondersteun. Ook krijg ik meer kennis over de theaterwereld en wat er zich hier in afspeelt in gemeente Oss. Dit zorgt ervoor dat makkelijker en gerichter contacten kan leggen om mijn eigen netwerk te vergroten.”
Björn van Duren

Afstuderend theatermaker, Academie voor Theater (Tilburg)