Onze doelen

  • Talentontwikkeling
  • Samenwerking
  • Een vernieuwend, cultureel aanbod voor een brede doelgroep

Dit doen we door cross-disciplinaire projecten te ontwikkelen en culturele activiteiten te organiseren die steeds verbonden zijn aan de lokale Osse verhalen. Deze projecten worden uitgevoerd middels co-creatie tussen professionele cultuurmakers en vrijetijdsspelers. Daarnaast nemen we ook op andere manieren onze lokale verantwoordelijkheid. Dit doen we door deel te nemen aan de Cultuurtafel, door de ondersteuning van jonge starters binnen de culturele sector en het realiseren van meer ontmoeting en samenwerking tussen Osse culturele ZZP-ers.

Stichting Oss Cultureel (SOC) ontwikkelt ieder jaar in ieder geval één theaterproductie op locatie. SOC streeft daarin naar een zo hoog mogelijk niveau. Het doel is om regionaal talent van alle leeftijden en achtergronden een podium te bieden. De stichting werkt hiervoor samen met het onderwijs, maatschappelijke organisaties, vele Osse bedrijven en de diverse cultuurpartners.

Als Stichting hebben we de afgelopen 22 jaar een grote hoeveelheid aan voorstellingen geproduceerd. Bekende producties van Oss Cultureel zijn o.a. Oeverloos Theaterroute en Cultuurklunen, maar ook Het staat in de sterren, Vijf keer elf – Ossie ontmoet, Nu dat jij er bent, Want daar brandt nog licht, Titus de musical, Hotel Johanna en Octopussy. Ga voor een terugblik naar deze pagina.